Vauva-ja raskauskuvaus

Raskauskuvaus

Jos sinulla on omia toiveita, valmistauduthan esittämään ne ennen kuvausta kun täytämme sopimusta. Kysyn tässä vaiheessa aina myös, saanko näyttää kuvaasi portfoliossani, ja sen päätät luonnollisesti itse.

AAmmattilaisen ottamassa valokuvassa korostamme oleellista ja tulet kuvatuksi kauneimmillasi, riippumatta siitä millainen fiilis sinulla on. Kuvausajankohdaksi suosittelen raskausviikkoja 32–37. Loppuraskaudesta voi tulla kaikenmaailman turvotuksia ja siksi kuvausta ei kannata jätttää ihan viime tippaan.

Toiset tykkäävät tulla kuvatuksi maha paljaana, toiset vaatteet päällä, jotkut sekä että. Jos haluat peittävämmän asun mutta paljaan mahan, esimerkiksi laskeutuva aamutakki, josta maha kurkistaa, on hyvä idea. Voit ottaa mukaan useamman asuvaihtoehdon, autan sinua mielelläni ideoimaan kivoimman kokonaisuuden. Minulla on studiolla kaikenlaisia kankaita, joita voimme kuvauksessa käyttää vaatteiden sijaan.

Isä on tervetullut mukaan raskauskuvaan ilman erillistä veloitusta. Useimmiten kuvia otetaan äidistä yksin sekä isän kanssa.

Koevedoksia tulee runsaasti ja ne ovat nettigalleriassa katseltavissa parin päivän sisällä kuvauksesta.

Hintaan kuuluu kuvien katselu / tilausaika. Varataan se teille viikon–parin päähän kuvauksesta, jolloin saatte myös minun mielipiteeni kuvavalintoihinne ja vinkkejä kuvien käyttöön. Kuvatilaus voidaan hoitaa studiolla tai etänä Teams-yhteydellä. Kannattaa laittaa koevedosten katselun yhteydessä suosikkikuvien numerot paperille ja jättää viimeinen päätös tähän tapaamiseen, jolloin pääsette itse paljon helpommalla.

Useimmat haluavat tässä vaiheessa ottaa kolmen kuvauksen paketin: raskaus-, vauva- ja 1-v -kuvaukset. Näin säästät jokaisessa kuvauksessa, ja mikä parasta, tärkeät kuvat eivät jää ottamatta.

Lämpimästi tervetuloa kuvaukseen!

– Liisa

Tutustu portfolioon

Vauvakuvaus

Kun perheeseen syntyy toinen vauva, kannattaa esikoinen ottaa vauvakuvaukseen mukaan. Otan hänet kuvauksessa mukaan tekemiseen, mikä voi helpottaa mahdollista mustasukkaisuutta uutta tulokasta kohtaan. Yhteiskuva sisaruksista on heille myös ihana muisto.


Jos haaveissa on ihan vastasyntyneen kuvia, nukkuva vauva jne., kuvausajankohta on alle kaksiviikkoisena. Parhaimmat vastasyntyneen kuvat saa vain viikon ikäisistä vauvoista, koska sen jälkeen he eivät nukahda niin syvään uneen, että heitä voisi kuvaukseen asetella. Voin tulla kuvaamaan pienokaisenne myös kotiin.

Vastasyntyneen kuvauksessa kuvaan hänet tietysti yksistään, mutta käytän mielellämme vanhempia ”telineenä”. Näin saamme koskettavia kuvia joissa lapsen pienuus korostuu entisestään

Mielestäni vauvan voisi kuvata viikon ikäisenä, kolmekuukautisena ja kuusikuukautisena. Vauvat kehittyvät nopeasti, ja näistä kaikista kuvista tulee erilaisia, koska taidot ovat kehittyneet. Vauvakuvaus on hyvä tehdä viimeistään 6 kuukauden iässä. Sen jälkeen hän ei halua köllötellä vauvamaisesti selällään, koska osaa jo istuakin. 

Useimmiten vauvat kuvataan ilman vaatteita, mutta kuitenkin niin, että ”tärkeät” paikat eivät ole näkyvissä. Studiolta löytyy erilaisia kankaita ja pitsejä, joilla voimme hiukan peittää strategisia kohtia. Rekvisiitaksi vauvalle voi ottaa jonkun hänen ensimmäisistä nalleistaan.

Useimmat haluavat tässä kohtaa ottaa paketin, johon sisältyy vauvakuvauksen lisäksi se ihan must, eli 1-vuotiskuvaus. Silloin yksittäinen kuvaus tulee edullisemmaksi eikä 1-vuotiskuvaus jää arjen kiireissä kuvaamatta.

Lämpimästi tervetuloa kuvaukseen.

-Liisa

Tutustu portfolioon