Lapsikuvaus

Lapsikuvaukseen kannattaa tulla rennolla asenteella turhia pingottamatta. Varaan lapsikuvaukseen tunnin – kauemmin lapsi ei yleensä jaksa keskittyä.
Kuvaus tehdään aina lapsen ehdoilla.

Mahdollinen neuvolakäynti (varsinkin jos on tiedossa rokotuksia) on hyvä hoitaa vasta kuvauksen jälkeen. Jos lapsi sairastuu, kuvausta voidaan siirtää. Kuvausaika kannattaa ehdottomasti valita niin, että lapsi on mahdollisimman pirteä.

Joskus harvoin voi käydä niin, että lapsi ei ole yhteistyöhalukas juuri kuvauspäivänä. Syynä voi olla vaikka kohta puhkeava flunssa tai huonosti nukuttu yö. Silloin varataan veloituksetta toinen käynti kuvaukselle.

Valmistaudu esittämään mahdolliset kuvaustoiveet. Kysyn toivomuksianne ennen kuvauksen alkua. Voit hyvin tulla paikalle myös periaatteella “kivoja kuvia kiitos”, kuten valtaosa asiakkaistani tekee.

Koevedokset tulevat nettiin muutaman päivän sisällä kuvauksesta. Varauduthan maksamaan kuvauksen kuvassa käydessäsi. Varataan teille aika kuvien tilaukseen studiolle viikon–parin päähän kuvauksesta, jolloin saatte myös minun mielipiteeni kuvavalintoihinne ja vinkkejä kuvien käyttöön. Kuvatilaus voidaan hoitaa studiolla tai etänä Teams-yhteydellä. Kannattaa laittaa koevedosten katselun yhteydessä suosikkikuvien numerot paperille ja jättää viimeinen päätös tähän tapaamiseen, jolloin pääsette itse paljon helpommalla.

KUVAUKSESTA

Kuvaustemponi on melko ripeä, jotta ehdin tehdä teille monipuoliset kuvat useilla eri rekvisiitoilla ja ilmeillä ennenkuin lapsi kyllästyy. On kiva, jos molemmat vanhemmat pääsevät kuvaukseen mukaan, mutta yhdelläkin vanhemmalla onnistuu.

Minulla on pitkä kokemus lasten kuvaamisesta ja annan parhaani mukaan vanhemmille selkeät ohjeet kuvauksen aikana. Kun yksi pitää narut käsissään, päästään parhaaseen lopputulokseen

Jos lapsenne on ns. hidas lämpenemään uusiin tilanteisiin tai ujostelee vieraita kovasti, siitä kannattaa kertoa jo kuvausta varatessa.

Koevedoksia tulee runsaasti ja ne ovat nettigalleriassamme katseltavissa parin päivän sisällä kuvauksesta.

VAATETUS

Parhaimmillaan lapsikuvat toimivat sisustuselementteinä kodissanne. Vaatetus kannattaa siis miettiä sen mukaan mikä tyyli/sävy näyttää hyvältä kotinne seinällä taulussa.

Valitsen kuvien tyylilajin toiveidenne ja lapsen vaatetuksen mukaan. Mukaan voi ottaa kahdet vaatteet ja ne voi kuvauksen välissä vaihtaa. Voitte ottaa mukaan kengät, mutta lapsen varpaat ovat ihanat ja jalkapohjat söpömmät kuin kengänpohjat.

Lapselle voi ottaa mukaan oman nallen kuvaan. Mielellään sellaisen, joka sopii asusteeseen. Omaa rekvisiittaakin saa ottaa mukaan jos haluaa.

Jos kuvataan sisaruskuva lisäaiheena, ilmoitattehan siitä kuvausaikaa tilatessanne.

Perhekuva voidaan ottaa lapsikuvauksen yhteydessä, mutta suosittelen että tulette siihen eri päivänä. Silloin kaikilla perheenjäsenillä on akut täynnä kuvausta aloittaessa ja ehdimme kuvata useamman asetelman. Lopputulos on todennäköisesti silloin parempi. Perhekuvaus eri päivänä kuvattuna ja lapsikuvauksen yhteydessä hankittuna on edullisempi kuin jos tulisitte pelkkään perhekuvaan.

Lisäaiheista lapsikuvauksen yhteydessä veloitetaan 59 e/kpl. Täällä on myös muutamia prinsessamekkoja, joita voi veloituksetta lainata kuvauksen ajaksi.

Lämpimästi tervetuloa kuvaukseen.

-Liisa

Tutustu portfolioon